Skriv ut sida | Close Window

Pirates of the Caribbean - Dead Men Tell No Tales

Utskriven från: Magic Movies
Kategori: Filmer
Forumnamn: Spelfilmer & delvis animerade långfilmer
Forum beskrivning: Spelfilmer som Pirates of the Caribbean och Narnia, samt delvis animerade filmer så som Mary Poppins och Sängknoppar och kvastskaft
URL: http://www.magicmovies.se/disneyssion/forum_posts.asp?TID=1343
Utskriftsdatum: 05-juli-2020 vid 13:22
Software Version: Web Wiz Forums 10.11 - http://www.webwizforums.com


Tråd: Pirates of the Caribbean - Dead Men Tell No Tales
Postad av: Jack Teague
Ämne: Pirates of the Caribbean - Dead Men Tell No Tales
Postningsdatum: 29-september-2008 vid 12:49
Tror ni att det kommer komma ut Pirates of the caribbean 5?ConfusedShocked

-------------
Please let`s play...but i dont know how! Come on, come on, look at you,come on, come on, look at me.Svar:
Postad av: 101dalmatiner
Postningsdatum: 29-september-2008 vid 13:21
Ja det tror jag. Känner man Disney rätt så kommer de krama ur de sista miljonerna ur serien med säkert minst tre uppföljare till.

-------------
"You've got a very important date."
-
Tim Burton's Alice in Wonderland


Postad av: 101dalmatiner
Postningsdatum: 09-december-2008 vid 19:32
Men känns det inte lite väl tidigt att spekulera om en femte film åtskilliga år innan den fjärde ens har börjat spelas in?

-------------
"You've got a very important date."
-
Tim Burton's Alice in Wonderland


Postad av: Captain_Sparrow
Postningsdatum: 13-december-2008 vid 01:56
Yarrrgh, sanna ord min fläckige vän! Låt Ol' Capn' Jack få fatt på Ungdomens Källa först. Tyvärr betvivlar jag att vi kommer att få bevittna en femte film om vi ens hinner se den fjärde, ty Ragnarök kan komma innan Ungdomens Källa har haft premiär. Vi kan inte göra annat än att be en stilla bön till de gamle att vi får uppleva det fjärde kapitlet i den storstilade sagan om de Karibiska titanerna. Arrrgh.

-------------
Welcome to the Caribbean, love.


Postad av: 101dalmatiner
Postningsdatum: 13-december-2008 vid 14:33
Eh, visst. Kort och gott, det är för tidigt att ens bry sin hjärna med funderingar om ytterligare delar innan 2013, tidigast.

-------------
"You've got a very important date."
-
Tim Burton's Alice in Wonderland


Postad av: 101dalmatiner
Postningsdatum: 15-mars-2010 vid 16:15
Nu, mer än två år senare, vill jag ändra mig och säga att POTC 5 kan man nog absolut börja fundera lite smått på. Inspelningen av den fjärde filmen är nu bara några månader bort och vi vet på ett ungefär vad den kommer att handla om och vem som kommer att regissera den osv.

Jag gick och spekulerade för mig själv om vad jag personligen skulle vilja se i en femte del av serien och jag kom fram till en hel del saker:

 

Tim Burton borde regissera den. Efter att Verbinski avslutade trilogin så tycker jag att varje film ska ha olika regissörer, på så sätt behöver man inte bekymra sig för att det ska bli samma sak om och om igen och konceptet kommer att hålla sig fräscht längre. Dessutom är det en gammal dröm att få se Burton regissera en skruvad pirat-film. Och vi vet ju att Burton + Depp can't go wrong. Det har de bevisat gång på gång.

 

Idén föddes på "On Stranger Tides"-tråden i en diskusion med Daniel. Peter Stormare och Jason Statham ska spela två stycken pirater med sin helt egna agenda som ska löpa som en röd tråd längs med huvudhandlingen. De ska vara av typen roliga, coola och badass allt på samma gång. De ska någon gång under filmen krocka med Jack och kompani och ur det ska givetvis ytterligare komplikationer skapas.

 

Karaktären Nathaniel Hawk från spelet Pirates of the Caribbean (aka Sea Dogs 2) från 2003 ska bli Jacks följeslagare. Tänk en mognare, kompetentare och smartare version av Will Turner så har ni en ganska bra bild av hur Captain Hawk är.

 

Även om inget POTC-spel hittills har varit mycket att hänga i julgranen så har de allihop ändå haft sina ljuspunkter. T.ex PS2/PS3/Wii/360/osv versionerna av At World's End som använde sig av såkallade "Jackanisms", det vill säga Jack Sparrow-rörelser som man frambringade i skriptade sekvenser genom att trycka på rätt knapp vid rätt tillfälle. Ett flertal av dessa "Jackanisms" känner jag är tillräckligt bra för att passa in i en film.
Eller specialattacken från DS-versionen av Dead Man's Chest där Jack avfyrar sin pistol i trånga utrymmen och på ett något komiskt sätt skuttar omkring för att undvika rikoschetten när kulan studsar omkring och oskadliggör fiender.
Sekvensen i AWE när man som Will Turner måste försvara Jack, som till hälften är under vatten då han brakat igenom deras provocerade flotte (som är en del av en bro eller plattform om jag inte minns fel), från de blodtörstiga kannibalerna tycker jag är lysande. Givetvis skulle man i filmen byta ut Will mot Nathaniel och kannibalerna mot antingen några andra infödingar eller mot något helt nytt, som fiendepirater eller dylikt. Spela spelet så förstår ni hur kul en sådan scen skulle vara att se i filmen.
För mig var det ett av spelets höjdpunkter.

 

Ett inslag jag också vill se vi något tillfälle i serien är steampunk, inget överdrivet eller så men en cool ångbåt. Det här är inte alls vad jag tänker mig men det var ändå det närmaste jag hittade: ">
 

 

 -------------
"You've got a very important date."
-
Tim Burton's Alice in Wonderland


Postad av: 101dalmatiner
Postningsdatum: 15-mars-2010 vid 16:45
Efter mer frenetiskt sökande hittade jag ett exempel som ligger mycket närmare min egen vision
Inte 100% men det börjar närma sig.
">

-------------
"You've got a very important date."
-
Tim Burton's Alice in Wonderland


Postad av: Randolph_Carter
Postningsdatum: 03-oktober-2010 vid 00:04

Särskilt dessa två punkter gör mig lyrisk:

"Karaktären Nathaniel Hawk från spelet Pirates of the Caribbean (aka Sea Dogs 2) från 2003 ska bli Jacks följeslagare."

 

och:

"Sekvensen i AWE när man som Will Turner måste försvara Jack, som till hälften är under vatten då han brakat igenom deras improviserade flotte (som är en del av en bro eller plattform om jag inte minns fel), från de blodtörstiga kannibalerna tycker jag är lysande. Givetvis skulle man i filmen byta ut Will mot Nathaniel och kannibalerna mot antingen några andra infödingar eller mot något helt nytt, som fiendepirater eller dylikt."

 

Jag älskar Captain Hawk och det du skriver beskriver exakt vad jag skulle vilja se i en kommande POTC-film.

Att låta Burton regissera är också en underbar idé.-------------
---I am Providence---


Postad av: Guybrush_Threepwood
Postningsdatum: 09-juni-2011 vid 18:00
Manuset till Pirates of the Caribbean V är färdigt och Burton är en av regissörerna som Disney hoppas kunna anlita till jobbet. Hoppas, hoppas, hoppas!!!


Stormare, Statham, Brendan Gleeson, Jackie Chan och Jackie Earle Haley är några av de skådisar jag skulle vila se i de kommande POTC-filmerna.

Kate Beckinsale måste få den kvinnliga huvudrollen någon gång.


-------------
Deep in the Caribbean...


Postad av: LeChuck.
Postningsdatum: 20-november-2011 vid 14:15

Det ska bli extremt spännande att se vad" Pirates of the Caribbean V" kommer att handla om, för de kan verkligen ta handlingen i praktiskt taget vilken riktning som helst härifrån. Nu när vackra Zoe Saldana är något av en superstar så tycker jag att det är god tid att låta Anamaria få återträda in i serien.


Kate Beckinsale kan ha den kvinnliga huvudrollen i "Pirates of the Caribbean VI" som jag hoppas Burton kommer regissera. Alfonso Cuaron kunde regissera den femte filmen.

Philip och Syrena borde återkomma i sjätte filmen.


-------------
"I've been called worse."


Postad av: LeChuck.
Postningsdatum: 26-december-2011 vid 18:49
Bloom lär ha sagt att han är intresserad för en eventuell comeback till "Pirates of the Caribbean". Förvånar mig inte att han saknar allt skoj han hade under de inspelningarna.

-------------
"I've been called worse."


Postad av: LeChuck.
Postningsdatum: 15-februari-2012 vid 13:51
För lite drygt en månad sedan hade Rob Marshall en liten "POTC V Update". Om detta ska ses som ett bevis på att han kommer återvända som Regissör till femte filmen vet jag inte. Men jag hoppas att det inte blir så.

http://www.slashfilm.com/rob-marshall-pirates-caribbean-5-update/ - http://www.slashfilm.com/rob-marshall-pirates-caribbean-5-update/

-------------
"I've been called worse."


Postad av: Jigsaw
Postningsdatum: 19-oktober-2013 vid 17:41
Alltså! Helt sjukt att ingen noterat att det är spikat vem som ska regissera POTC V!!!
"Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales" är arbetstiteln på den femte filmen och den ska regisseras av norrbaggarna Joachim Rønning och Espen Sandberg som står bakom Oscarnominerade Kon-Tiki men även rökiga/lökiga Western-rullen Bandidas. Riktigt spännande!


Postad av: Jigsaw
Postningsdatum: 01-januari-2014 vid 17:38
"Dead Men tell no Tales"! Hur ska man kunna vänta i minst två år?! Är det sant att Bruckheimer skurits bort från serien?


Postad av: Jigsaw
Postningsdatum: 09-maj-2014 vid 10:14
Igår såg jag Kon-Tiki (på bio!!) och fan vad bra/episk den var! Man bara satt och njöt!
Så jävla spännande att se vad Rønning och Sandberg kan åstadkomma med en hundramiljondollars-budget.
Skulle vara coolt om de fick med Gustaf Skarsgård i "Dead Men Tell No Tales"! Tänk att ha haft två Skarsgårdare i denna fantastiska serie. Han skulle kunna spela Will Turners halvbror.

I vilket fall som, DMTNT är helt klart i mycket goda händer.


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 30-september-2014 vid 10:59
Nämn topp fem manliga och kvinnliga skådespelare ni skulle vilja se i en POTC respektive topp fem ni INTE för allt smör i Småland skulle vilja se besudla filmen. Glöm inte att motivera era förslag.

-------------


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 12-oktober-2014 vid 15:55
Ok, jag börjar väl då.

Topp fem kvinnor jag INTE vill se i en POTC:
1. Megan Fox (att denna talande urringning ens ska behöva nämnas är illa nog. Hade sånär på glömt bort henne om det inte vore för den tragiska våldtäkten på min barndom som var Teenage Mutant Ninja Turtles i somras. Hon är vidrigt usel och endimensionell!)
2. Jessica Alba (Alba är inte lika rutten som Fox och har ju åtminstone medverkat i två bra filmer. Men Sin City + A Dame to Kill For visar tydligt att det hon gör bäst är att snurra runt strippstången.
3. Angelina Jolie (Enda anledningen till att jag inte vill ha Lady Jolie i Pirates är att det skulle bli för förutsägbart. Hon skulle passa utmärkt i den här typen av äventyr som den bystiga action-drottning hon är och det skulle helt enkelt inte bjuda på några som helst överraskningar.
4. Ann Hathaway (Hathaway har fått på tok för mycket hyllningar genom åren och jag tycks vara en av de få som inte köper hennes ofta smått förstoppade skådespeleri. Hon var stentrist som "Catwoman" i lika stentrista Nolans regi och eftersom det är det närmaste action/äventyr hon kommit sedan hon stapplade runt misscastad som tusan i Alice in Wonderland så är jag övertygad om att hon skulle dra ner POTC. Dock vill jag erkänna att hon imponerade på mig i utmärkta Les Miserables.)
5. Jennifer Lawrence (Hon är ta mig tusan överallt! Jag är så extremt trött på att se hennes runda ansikte i varannan film på bio. Skulle förmodligen spy popcorn i nacken på personen framför på bion om hon nästlade sig in i Pirates. Hunger Games SUGER!!! Hur kan man göra böcker/filmer om ungar som brutalt mördar varandra i gladiatorspel tråkiga??)

Fortsättning följer...

-------------


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 14-oktober-2014 vid 17:29
Del II

Topp fem män som under inga omständigheter får komma närmare än en kilometer ifrån inspelningen:
1. Zack Effron (Det är lite obehagligt att den här pajasen ryktades vara inblandad redan i On Stranger Tides! Om det var nära att hända en gång kan det vara nära att hända igen och det vore fruktansvärt.)
2. Shia Labeouf (Förtjänar egentligen första plats på listan men precis som med fallet Alba har han ju gjort både en och två bra filmer. Att han fortsätter att få stora roller är helt ofattbart.)
3. Rob Schneider (Mindre rolig "komiker" får man väl leta världen över efter. Adam Sandler är ett komiskt geni om man ställer honom jämte den här sopan.)
4. Seth Rogen (Nej, nej, nej! Rogen har fått minst ett dussin chanser mer än han förtjänar på sig att bevisa att han kan spela något annat än just Seth Rogen. Inte ens det gör han bra.)
5. Ryan Reynolds (Har inte någonting emot Reynolds egentligen. Han är stabil och seriös men på något sätt blir blockbusters han medverkar i alltid något kalkon-mässiga och jag är rädd för att han skulle jinxa POTC.)

Fortsättning följer...

-------------


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 20-oktober-2014 vid 09:10
Del III

Topp fem kvinnliga skådespelare som skulle vara grymma i POTC;
1. Kate Beckinsale (Förutom att hon är vrålvacker och sexig så är hon också en utmärkt skådespelerska med ett brett register av olika genrer, från kostymdrama till skräck-action, från romcom till Alice Through the Looking Glass. Beckinsale är förmodligen den skådespelerska som vore helt perfekt för POTC.
2. Mia Wasikowska (Ända sedan Alice in Wonderland visste jag att den här tjejen skulle gå långt. Hon har mer eller mindre bara satsat på tunga filmer sedan genombrottet i Burtons läckra fantasy-film men eftersom hon ryktas återvända till Through The Looking Glass så har hon uppenbarligen inte vänt ryggen till Disney-äventyr. Vore klockrent om hon teamade upp med Depp även i POTC!
3, Halle Berry (Var länge sedan Berry gjorde någonting värt att minnas. Hon är ruskigt bra när hon vill vara det, men har ställt upp i katastrofer som Catwoman (som iofs är väldigt rolig som den kalkonfilm den är) som kan ha skadat hennes cred i branschen. En lättsam piratfilm kanske är precis vad hon behöver?)
4. Evangeline Lilly (Nej, det valet har ingenting med min alv-fetish att göra. Hon är bra i Hobbit-filmerna och kan hantera svärd. Jag kan helt klart se henne som en kall och livsfarlig assassin eller liknande.)
5. Salma Hayek (Hon borde ha fått rollen som Angelica istället för Cruz. Eftersom hon OCH Cruz båda har jobbat med POTC5's regissörer så är det ju inte omöjligt att vi får se båda i en POTC... Vore komiskt om Jack har haft två latinobrudar som hatar honom och som han sedan kan spela ut mot varandra då de fortfarande dras till honom.)

5.1. Zoë Saldaña (Ni vet det, jag vet det. Anamaria KOMMER att återvända och eftersom Saldaña medverkar i den ena super-blockbustern efter den andra så är det bara en tidsfråga innan hon återvänder till serien som blev hennes riktiga genombrott!)

Fortsättning följer...


-------------


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 31-oktober-2014 vid 23:39
Del IV

Topp fem manliga skådespelare som jag skulle gå på moln om de skrev på för POTC:
1. Michael Fassbender (Fassbender har de sista två åren ersatt Johnny Depp som min absoluta favoritskådespelare. Precis som Depp finns det INGEN roll han inte kan klara av med bravur. Att han ryktas ha huvudrollen i den kommande Assasins Creed-filmatiseringen gör ju inte tankarna på honom i en POTC mindre dregelframkallande precis.)
2. Hugh Jackman (Rätt underskattad faktiskt. Han är sååå mycket mer än bara Wolverine. Jag skulle vilja se Jackman i en roll som ersätter Norrington. Han skulle kunna skickas av King George för att jaga Jack Sparrow efter den förolämpning Jack utsatte kungen för i OST.)
3. Luke Evans (Det är bara att slänga ett öga på hans filmografi för att inse att han skulle vara som fisken i vattnet i en POTC. Jag fastnade för honom i hans roll som Bard i The Desolation of Smaug. Jag tror han skulle vara ett utmärkt val i rollen som Nathaniel Hawk! Han visade också imponerande svärd-skills i (vit)lökiga Dracula Untold tidigare i höstas.)
4. Robert Downey Jr. (Behöver väl egentlige inte ens motiveras. Hans helsköna tolkning av Sherlock Holmes var ju ett direkt svar på Depps fantastiska Jack Sparrow och att vi är mången som länge velat se Downey och Depp sida vid sida är ju inte precis någon hemlighet. Han vore OCKSÅ ett mycket gott val som Nathaniel Hawk, men det skulle bli en mycket annorlunda Hawk jämfört med Evans...)
5. Chris Pratt (Han fick mig att smälta i Guardians of the Galaxy. Jag tänkte flera gånger under filmen; "Shit! Han skulle vara jättekul att se i POTC!" Att Guardians för övrigt ÄR Pirates of the Caribbean IN SPACE gjorde ju inte beslutet svårare.)


-------------


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 31-oktober-2014 vid 23:43
Sedan skulle ni ju även kunna lista era topp fem bästa respektive sämsta val av regissörer till en POTC-rulle.

-------------


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 14-november-2014 vid 22:20
Topp fem regissörer som ALDRIG borde få peta på POTC:

1. Michael Bay (Bay är en sopa. Visst, han har ett par bra filmer i bagaget men det är nog knappast hans förtjänst att de blivit hyfsade. Att Crapformers redan är uppe i samma antal filmer som POTC och att de fortsätter att dra in mer pengar för varje gång är rent av skräckinjagande! Folk är idioter)
2. Uwe Boll (Haha, jag vet.) 
3. Steven Spielberg (Spielberg är kanske den mest ojämna regissören av alla. Han pendlar mellan fantastiska filmer och ren skit (även om det har lutat åt det andra för det mesta) om vartannat. Jag litar helt enkelt inte på att han skulle göra en tillräckligt bra film.)
4. Paul W.S Anderson (Jag erkänner på en gång att jag ser Resident Evil-rullarna som en enorm guilty pleasure. Även hans pirat-doftande Three Musketeers tyckte jag hade sin charm. MEN i grund och botten är Anderson en amatöraktig klåpare. Han är som en förvuxen trettonåring som klottrar med kritor. Hans filmer är ofta spektakulära och actionfyllda, men sååå korkade! Synd att han inte var bättre, för 3D-film är något han har lyckats bemästra)
5. Chris Nolan (Ja, lite chockerande att placera honom i en lista som innehåller Boll och Anderson men mannen tycks inte ha ett roligt ben i kroppen. Hans filmer pendlar mellan pretentiösa och underhållande och är alltid vrålsnygga, PÅ YTAN, men ekar ofta ihåligt tomma inuti. Nej, Nolan kan inte ens göra en Batman-film ordentligt så hur fan skulle han kunna förstå sig på POTC?)

Fortsättning följer...


-------------


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 19-november-2014 vid 12:29
Topp fem regissörer som skulle höja POTC till skyarna:

1. Tim Burton (Jag ryser av välbehag vid blotta tanken på Burtons tolkning av POTC-universumet, och att låta herr Zimmer ta ledigt för att ge plats åt Mäster Elfman... Mmmm! Men att Burton själv skulle vilja göra en sjätte/sjunde? film i en serie han inte var med och startade är en helt annan fråga. Han har ju hållit sitt löfte om att aldrig göra en uppföljare (på någon av sina egna filmer) sedan Batman Returns. Drömscenariot är ju att Depp går med som producent till en framtida POTC och anlitar Burton som regissör, precis som han gjorde med Dark Shadows! Jag tror inte Burton skulle säga nej till Depp. Man kan ju inte göra annat än att drömma.
2.Peter Jackson (Det är bara att kolla på hur många fantastiska och spektakulära filmer Jackson har gjort och den lekfullhet han visar i de för att inse hur klockren han skulle vara som regissör för en POTC! Särskilt Hobbit-filmerna med de två scenerna "Flykten från Goblin Town" och "Flumride med dvärgar" fick mig att inse hur underbart det skulle vara med Jackson vid spakarna. Jag har mycket funderat på om han inte också skulle vara den perfekta att göra "Pirates of the Caribbean: The Animated Movie" med Motion Performance i samma stil som de grymt läckra Tintin-filmer han och Spielberg just nu håller på med...)
3. Guy Ritchie (Jag har varit ett stort fan av Ritchie i över tio år och hans underbara Sherlock Holmes-filmer har fått mig att flera gånger fantisera om honom vid rodret till en POTC. Han skulle förmodligen även skriva ett helvetes kul manus. Åh, och så kanske han ÄNTLIGEN kan kicka över Robert Downey Jr. till filmserien som gjorde honom avundsjuk på Depp! Kan bli hur coolt som helst.)
4.Alfonso Cuarón (Disney hade ju både Cuarón och Burton på en lista över tänkbara regissörer och
jag kan helt klart se honon göra en bra POTC. Jag menar, han lyckades ju göra en Harry Pothead film bra! Dessutom, även
om Gravity är överskattad som fan är den ett mästerverk ur teknisk mening. Att se Cuarón verkligen
släppa alla tyglar och gå bananas med super-avancerade 3D-kameror och den senaste tekniken samt
införa det där snygga mörkret han använde i Pottface är ju mer 
än tillräckligt för att det ska rycka lite
i baguetten.)
5.Guillermo del Toro (del Toro är liksom Peter Jackson något av den ultimata action-regissören. 
Jag hatade fjolårets Pacific Rim men erkänner att den var sjukt snygg och 3D;n var awesome. Med filmer
som Mimic, Pan's Labyrinth, Hell Boy 1&2, Blade II etc. Tycker jag att del Toro mer än väl förtjänar en 
chans att visa vad han går för. Hell Boy har ju dessutom drag av Lovecraftiansk skräck, något jag som
bekant skulle vilja se i en POTC!)-------------


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 06-december-2014 vid 00:36
Adrina! Kan du inte döpa tråden till Pirates of the Caribbean - Dead Men Tell No Tales? Det borde ha gjorts redan förra hösten.

-------------


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 08-januari-2015 vid 19:21
Om bara någon månad börjar "Dead Men Tell No Tales" filmas i Australien!!! Så spännande! Kommer det dyka upp någon mystisk video på nätet där man får se The Black Pearl komma seglande över Stora Barriärrevet som var fallet i Februari 2010... https://www.youtube.com/watch?v=7xBprP6DdM0

-------------


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 17-januari-2015 vid 16:29
Kom igen, för böveln!! Fler måste ju vara spända på Captain Jacks fortsatta äventyr!!! Låt diskussionerna börja!

-------------


Postad av: Agrabah
Postningsdatum: 19-januari-2015 vid 12:31
Jag ser verkligen framemot Pirates of the Carribean 5! Hoppas man får se mer av Angelica, så hon inte är fast på ön hela tiden. Det var roligt i slutet av fyran när Jake Sparrow dockan flöt i land hos henne.

-------------
Varmt välkommen att besöka min Disney blogg: http://nouw.com/sacredgold" rel="nofollow - http://nouw.com/sacredgold


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 27-januari-2015 vid 11:19
Postad av Agrabah Agrabah skrev:

Jag ser verkligen framemot Pirates of the Carribean 5! Hoppas man får se mer av Angelica, så hon inte är fast på ön hela tiden. Det var roligt i slutet av fyran när Jake Sparrow dockan flöt i land hos henne.


Ah äntligen! Det tog bara ca sex år och två månader för någon annan än jag att nappa på den här tråden.
Och det är "Dead Men Tell No Tales" som är titeln.

Angelica kan gärna få ha en mindre roll än i OST men jag vill hellre se Marty the Dwarf, Pintel och Ragetti återkomma.

Du är inte intresserad av att fylla i någon/några av de önskelistor jag presenterade ovan?


-------------


Postad av: Claude Frollo
Postningsdatum: 27-januari-2015 vid 13:00
Är det bestämt vad den ska handla om, eller är den bara i manus uppbyggnads fasen än?

Tror att det norska radarparet kan göra något bra av detta. De verkar ha kunskapen och talangen för att göra spännande filmer. Kon-Kiki var en välgjord film som hade spänning, bra handling och bra skådespelar insatser som gjorde den bra.

Ska försöka göra någon av dina listor Guybrush.

-------------
"Silence, you old fool. The hunchback and I have unfinished business to attend to. And this time, you will not interfere." Claude Frollo


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 11-februari-2015 vid 16:07
Postad av Claude Frollo Claude Frollo skrev:

Är det bestämt vad den ska handla om, eller är den bara i manus uppbyggnads fasen än?

Tror att det norska radarparet kan göra något bra av detta. De verkar ha kunskapen och talangen för att göra spännande filmer. Kon-Kiki var en välgjord film som hade spänning, bra handling och bra skådespelar insatser som gjorde den bra.

Ska försöka göra någon av dina listor Guybrush.


Härligt!! Ingenting konkret är känt angående manuset. Men slutet på OST lämnade ju verkligen öppet för att ta sagan i vilken riktning som helst. Hade hoppats på en animerad tv-serie som skulle fylla glappet mellan fjärde och femte filmen och handla om skeppen i flaskorna, men det är Disney för tröga för.

-------------


Postad av: Emmaaa
Postningsdatum: 20-februari-2015 vid 23:12
Well, well... inspelningen har börjat. 
Har hört ett litet rykte om att Orlando Bloom ska vara tillbaka och han står med på imdb's rollista så det verkar ju lite troligt än så länge. 

Själv är jag också glad att Geoffrey Rush är med igen! (Så länge det stämmer.) 


-------------
Before a Young Lion became a King.

Before a Beauty Tamed a Beast.

Before Aladdin Unleashed a Genie.

There was A Little Mermaid. Who Dreamed of something more.


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 21-februari-2015 vid 00:00
Underbart! Skrev ju iofs i Januari att det skulle dra igång nu i mitten av månaden. Och angående Orlando så skrev jag det redan den 26/12-2011 i den här tråden.

Guld att Rush är med! Men jag hoppas verkligen att även Kevin McNally, Martin Klebba, Lee Arenberg och Mackenzie Crook återvänder!

-------------


Postad av: Emmaaa
Postningsdatum: 21-februari-2015 vid 13:30

Production has begun on location in Australia on Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, the fifth film in the blockbuster franchise inspired by the classic Disney Parks attraction. Johnny Depp returns to his iconic role as Captain Jack Sparrow and will be joined by Javier Bardem, Kayla Scodelario, Brenton Thwaites, and Golshifteh Farahani. Geoffrey Rush, Kevin R. McNally, and Stephen Graham are rejoining the action as Barbossa, Gibbs, and Scrum, respectively.

 

Thrust into an all-new adventure, a down-on-his-luck Captain Jack Sparrow finds the winds of ill-fortune blowing even more strongly when deadly ghost pirates led by his old nemesis, the terrifying Captain Salazar (Bardem), escape from the Devil’s Triangle, determined to kill every pirate at sea… including him. Captain Jack’s only hope of survival lies in seeking out the legendary Trident of Poseidon, a powerful artifact that bestows upon its possessor total control over the seas.

 

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales is produced by Jerry Bruckheimer and written by Jeff Nathanson. The executive producers are Chad Oman, Joe Caracciolo, Jr. and Brigham Taylor.


Källa: http://blogs.disney.com/insider/2015/02/17/breaking-pirates-of-the-caribbean-dead-men-tell-no-tales-is-now-filming/


Tycker den låter bättre än fjärde filmen :) -------------
Before a Young Lion became a King.

Before a Beauty Tamed a Beast.

Before Aladdin Unleashed a Genie.

There was A Little Mermaid. Who Dreamed of something more.


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 05-mars-2015 vid 18:54
Läser inget om handlingen! Som ni som känner mig vet, kommer jag inte att titta på så mycket som en teaser innan jag slår mig ned i biofåtöljen.

Men.... JAVIER BARDEM!!!!!! AWESOME!!!! Han är en gud!! Och Kevin McNally och Stephen Graham kommer tillbaka!! Yes!!! Synd på Klebba, Arenberg och Crook dock. Men man lever på hoppet. Om inte i denna så kanske i POTC VI...


Men åter, Bardem! Han har faktiskt spelat mot Depp tidigare, i den mycket vackra filmen "Before Night Falls" från 2000.


"
Tycker den låter bättre än fjärde filmen :)"


Det hoppas jag verkligen. "On Stranger Tides" är ju som bekant den svagaste delen i serien hittills.


...... Även om den är rackarns skön den med. Längtar tills jag ska se den för åttonde gången!

-------------


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 05-mars-2015 vid 19:07
Adrina eller valfri admin! Kan ni inte döpa tråden till Pirates of the Caribbean - Dead Men Tell No Tales? Det borde ha gjorts redan hösten 2013!


-------------


Postad av: Adrina
Postningsdatum: 05-mars-2015 vid 22:12
Postad av Guybrush.Threepwood Guybrush.Threepwood skrev:

Adrina eller valfri admin! Kan ni inte döpa tråden till Pirates of the Caribbean - Dead Men Tell No Tales? Det borde ha gjorts redan hösten 2013!

Åtgärdat.


-------------
"What are you doing Michael Eisner? Listen, if you lose Miramax all you are going to have left IS basically a Muppet and a water slide’!"

- Robin Williams -


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 06-mars-2015 vid 10:28
Danke schön, freulein!

-------------


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 15-mars-2015 vid 18:45
Jag hoppas, att om Jack har på sig sin hatt i DMTNT, vi får en förklaring på hur han fått den tillbaka efter att den glömdes kvar i London...

-------------


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 13-april-2015 vid 14:08
Dreamer! Vad har du att säga angående "Dead Men Tell No Tales"?

-------------


Postad av: Dreamer
Postningsdatum: 13-april-2015 vid 19:48
Har inte ens hört att det är en ny uppföljare på g. Vet inte vad jag tycker om det. Gillar film 1,3 och 4 men är lite rädd att disney ska mjölka ut serien och att en uppföljare inte håller måttet. Gillar verkligen pirates filmerna och vet inte om någon fortsättning ens behövs göras.

Däremot hade fler filmer med pirat tema varit väldigt välkomna :)

-------------
"avatar av fireleaming"


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 24-april-2015 vid 17:35
Postad av Dreamer Dreamer skrev:

Har inte ens hört att det är en ny uppföljare på g. Vet inte vad jag tycker om det. Gillar film 1,3 och 4 men är lite rädd att disney ska mjölka ut serien och att en uppföljare inte håller måttet. Gillar verkligen pirates filmerna och vet inte om någon fortsättning ens behövs göras.

Däremot hade fler filmer med pirat tema varit väldigt välkomna :)


Vad är det för fel på "Dead Man's Chest"? Personligen gillar jag den mer än "At World's End", mest för humorn och matiné-stämningen. 

Du måste vara den första på forumet som sätter "On Stranger Tides" före "DMC".

Och rädslan för att Disney "ska mjölka ut serien" känns lite obefogad att nämna i och med femte och sjätte filmerna. Ja, POTC VI är redan planerad. 


Tycker ingenting är konstigt eller fel med det. Depp nämnde att han kunde tänka sig sju filmer way back in 2006 eller så.


Med de käcka norrbaggarna Rønning och Sandberg  vid rodret och Depp, Rush, McNally, Graham OCH Bardem i rollistan kan det ju inte bli annat än fantastiskt!


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 24-april-2015 vid 18:27
Postad av Dreamer Dreamer skrev:

Gillar verkligen pirates filmerna och vet inte om någon fortsättning ens behövs göras.


Hallå!? Slutet av OST!!! Det är inte så man avslutar en franchise som denna! Klart som pörskan att vi behöver en fortsättning. 


Postad av: Dreamer
Postningsdatum: 24-april-2015 vid 18:54
Postad av Guybrush.Threepwood Guybrush.Threepwood skrev:


Postad av Dreamer Dreamer skrev:

Gillar verkligen pirates filmerna och vet inte om någon fortsättning ens behövs göras.Hallå!? Slutet av OST!!! Det är inte så man avslutar en franchise som denna! Klart som pörskan att vi behöver en fortsättning. 


ha ha om du säger det så

snart dags att se om filmerna känner jag. Var så länge sen jag såg dem att jag inte känner mig tillräckligt uppdaterad för att gå in i en debatt med dig gällande filmerna

-------------
"avatar av fireleaming"


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 24-april-2015 vid 21:45
Postad av Dreamer Dreamer skrev:

Postad av Guybrush.Threepwood Guybrush.Threepwood skrev:


Postad av Dreamer Dreamer skrev:

Gillar verkligen pirates filmerna och vet inte om någon fortsättning ens behövs göras.Hallå!? Slutet av OST!!! Det är inte så man avslutar en franchise som denna! Klart som pörskan att vi behöver en fortsättning. 


ha ha om du säger det så

snart dags att se om filmerna känner jag. Var så länge sen jag såg dem att jag inte känner mig tillräckligt uppdaterad för att gå in i en debatt med dig gällande filmerna


Grejhöjta! Ser fram emot lite mer djuplodande diskussioner med dig då. 
Hur många gånger har du sett respektive film? Själv har jag sett;

The Curse of the Black Pearl - 12 gånger

Dead Man's Chest - 8 gånger

At World's End - 8 gånger

On Stranger Tides - 7 gånger


Postad av: Dreamer
Postningsdatum: 24-april-2015 vid 22:53
Har aldrig räknat men har garanterat sett svarta pärlans förbannelse fler gånger än så

-------------
"avatar av fireleaming"


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 26-april-2015 vid 17:55
Det var som pörskan! Men jag har bara sett den på speciella tillfällen och aktat mig för att nöta ut den. 


Men, varför har ingen kommenterat att geniet Javier Bardem har en roll?! Det är ju minst lika upphetsande som när nyheten om att Ian McShane skulle spela Blackbeard uppdagades!


Postad av: Svenzon
Postningsdatum: 28-april-2015 vid 16:23
Postad av Guybrush.Threepwood Guybrush.Threepwood skrev:

 
Du måste vara den första på forumet som sätter "On Stranger Tides" före "DMC".Och här är en till. Wink

Föredrar lätt POTC 1 och 3. 2:an är mest en transportsträcka till trean. Visst, den är bra, men den lämnar ingen såndär go känsla efter sig, sån som man får av filmer som man inte hade velat missa för allt i världen (som ettan). 

Fyran gillade jag inte alls. För mycket Jack Sparrow (han är betydligt roligare som "sidekick" än huvudrollsinnehavare) och ingen jättespännande story. För min del var den första filmen, eller möjligtvis den första triologin, helt outstanding. Att göra efterföljare på en så stor filmserie känns bara tråkigt. Ingenting kan ju slå de första filmerna ändå. 


-------------
Vad är det med dig, har du aldrig sett en pandahäst?!


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 30-april-2015 vid 22:14
Postad av Svenzon Svenzon skrev:

Postad av Guybrush.Threepwood Guybrush.Threepwood skrev:

 
Du måste vara den första på forumet som sätter "On Stranger Tides" före "DMC".Och här är en till. Wink

Föredrar lätt POTC 1 och 3. 2:an är mest en transportsträcka till trean. Visst, den är bra, men den lämnar ingen såndär go känsla efter sig, sån som man får av filmer som man inte hade velat missa för allt i världen (som ettan). 

Fyran gillade jag inte alls. För mycket Jack Sparrow (han är betydligt roligare som "sidekick" än huvudrollsinnehavare) och ingen jättespännande story. För min del var den första filmen, eller möjligtvis den första triologin, helt outstanding. Att göra efterföljare på en så stor filmserie känns bara tråkigt. Ingenting kan ju slå de första filmerna ändå. 


Herre min körs!!! Svenzon! Det var i sanning inte igår. Hade börjat tro att du aldrig skulle återvända. Vem kommer härnäst? Mendez? Egd_Som_Fan? Emmylee (hoppas verkligen inte det)??? 

Vad snackar du om förresten? Vem har pratat om "Dead Man's Chest"?
Dreamer skrev att hon gillar film 1, 3 och 4, vilket betyder att hon inte(?!) gillar "Dead Man's Chest" och gör att hon, som jag skrev, är den första på forumet som sätter "On Stranger Tides" före DMC.

Du fattade ju ingenting av OST, lydde du inte mitt råd att se om den? Det var ju tydligt att du behövde minst en kollning till för att greppa den.

Och "för mycket Jack Sparrow" var det dummaste jag läst den här månaden. Så skulle du aldrig ha sagt in the good ol' days.

Men den här tråden ska, om du missat det, tillägnas den hett efterlängtade "Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales" som seglar in i våra hjärtan nästa år.

Det kommer bli fantastiskt!


Postad av: Svenzon
Postningsdatum: 04-maj-2015 vid 06:28
Ah,sorry. Läste lite för snabbt och uppenbarligen fel. Jag håller dock med Dreamer att 2:an inte är lika bra som 1:an och 3:an.

Jag gillar inte (o-)vanan att mjölka ut så mycket som möjligt ur en bra story, rollfigur eller vad det nu kan vara. Tror kanske att den inte kan bli så mycket sämre än 4:an, så kommer självklart att se den ändå. Men förhoppningarna är inte sådär skyhöga direkt.

Och back in the good ol' days fanns det bara EN Jack Sparrow att gilla. Han är fortfarande den bäste.

-------------
Vad är det med dig, har du aldrig sett en pandahäst?!


Postad av: Guybrush.Threepwood
Postningsdatum: 14-juni-2015 vid 16:28
Postad av Svenzon Svenzon skrev:

Tror kanske att den inte kan bli så mycket sämre än 4:an, så kommer självklart att se den ändå. Men förhoppningarna är inte sådär skyhöga direkt.

 
Fyran är inte på något sett en dålig film. Bara enormt missförstådd.
Postad av Svenzon Svenzon skrev:

Och back in the good ol' days fanns det bara EN Jack Sparrow att gilla.

Nu svamlar du. "Back in the good ol' days" syftar ju till en tid då både COTBP, DMC och AWE fanns och då var du av den smarta åsikten att man INTE kan få för mycket av Sparrow. Det finns för övrigt fortfarande bara en Jack, så jag fattar inte alls vad menar..


Postad av: Emmaaa
Postningsdatum: 16-augusti-2015 vid 16:52
Det är bekräftat att både Orlando Bloom och Geoffrey rush är med i denna filmen och jag tror att det är the best news ever! Kommer bli så roligt att få se Will igen; nu höjdes mina förväntningar ännu mer. Tjoo! 

-------------
Before a Young Lion became a King.

Before a Beauty Tamed a Beast.

Before Aladdin Unleashed a Genie.

There was A Little Mermaid. Who Dreamed of something more.


Postad av: Svenzon
Postningsdatum: 17-augusti-2015 vid 14:41
Jag hade blivit gladare av det beskedet om inte PotC 4 funnits. Gillade inte alls Barbossas utveckling till den filmen, hans karaktär är ju en del av det bästa med PotC 1-3 men i 4:an kändes han mest patetisk. Blir kanske ett biobesök ändå, men förväntningarna är inte jättehöga.

-------------
Vad är det med dig, har du aldrig sett en pandahäst?!


Postad av: Emmaaa
Postningsdatum: 17-augusti-2015 vid 21:38
Tydligen så är Wills roll bara en cameo, fast lite större. Han är inte med så mycket i filmen alls, men ändå. Bättre än inget : )


Håller med dig där, hoppas att de drar tillbaka honom till hans rötter i denna filmen. 


-------------
Before a Young Lion became a King.

Before a Beauty Tamed a Beast.

Before Aladdin Unleashed a Genie.

There was A Little Mermaid. Who Dreamed of something more.


Postad av: Gäst
Postningsdatum: 19-januari-2016 vid 18:49
"Dead Men Tell No Tales" kommer bli EPISK!
Fattar nästan inte att det bara är lite över ett år till nästa del i sagan om Captain Jack Sparrow.
Helt sjukt!


Postad av Emmaaa Emmaaa skrev:

Håller med dig där, hoppas att de drar tillbaka honom till hans rötter i denna filmen. 


Hur kan du hålla med om ett påstående som är helt uppåt väggarna galet?


Postad av: Svenzon
Postningsdatum: 21-januari-2016 vid 12:00
Varför är det galet att tycka att Barbossas karaktär var bättre i film 1-3 än i 4:an?

-------------
Vad är det med dig, har du aldrig sett en pandahäst?!


Postad av: Alice.
Postningsdatum: 20-februari-2016 vid 16:30
2017:s hetaste film! Ett helt års väntan kvar.... *snyft*


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 25-april-2016 vid 10:49
Vi kör en runda till. Bidra gärna med egna förslag.

Topp fem kvinnliga skådespelare som INTE får närma sig POTC (PART II):
6. Julia Roberts (En föredetting som på något sätt fortsätter få roller. För ex antal år sedan försökte hon ju nästla sig in hos Depp också på något creepy sätt. Ge strumpor till hans barn eller nåt... Undvik!)
7. Jennifer Garner (*suck*. Varför får även denna, rätt talanglösa, brud fortsätta verka i branschen år efter år? Hon är inte ens speciellt snygg. Dessutom förvandlas det mesta hon tar i till ren skit.)
8. Daisy Ridley (Rätt fräsch, men mycket tråkig. Vi får inte riskera att POTC förvandlas till samma pinsamma feministpropaganda som "The Force Awakens" tråkigt nog slutade som.)
9. Alicia Vikander (Vojne! Sveriges senaste export av överskattad, galet överskattad den här gången, skådespelare som det byggts upp någon slags artificiell kult kring. Och vi tyckte det var illa med Noomi Rapace! Den här bruden, med en av de mest oförtjänta Oscarstatyetterna någonsin krampaktigt tryckt mot sin platta barm, skulle vara en ren svidande förolämpning om hon någonsin fick vara i samma rum som Johnny-Boy. För att inte tala om samma film!)
10. Melissa MCarthy (Oh, god... Really? Behövs verkligen motivering här? Den kanske ledande gestalten av den nya vågen av o-roliga, feta/fula och gapiga feminister som får medverka i dåliga komedier och på något mirakulöst sätt fortsätter få jobb. Det hon och de andra skatorna gör mot "Ghostbusters" i år är ett typexempel på allt som är fel med feminism. Just f* off ya fugly cow!)

Fortsättning följer...


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 25-april-2016 vid 23:02
Topp fem skådespelare som ska hålla sig borta från POTC (PART II):
6. Chris Evans (prettyboy-tönt utan karisma. Craptain Americunt suger!)
7. Ed Redmayne (Jag vet inte... Han är ju bra men jag blir lite äcklad av hans utseende.)
8. Liam Neeson (hade någon frågat för omkring nio år sedan hade jag älskat idén om att ha med Neeson i en POTC. Men nu sysslar han mest med motbjudande rasistisk USA-propaganda, så han kan fara åt h*lvete.)
9. Sylvester Stallone (Ingen av alla föredettingar som förpestar biosalongerna med sina idiotiska, hjärncellsdödande actionfilmer får smutsa ner POTC, eh... Förutom Jason Statham förstås! Stallone är ett vandrande fossil som är för dum för att fatta att han är utdöd sedan flera decennier.)
10. Morgan Freeman (Han är liksom död för mig. Att han ställde upp i pissmöget "London Has Fallen" är något jag aldrig kan förlåta. Sorgligt hur en sådan legendar kan skjunka så lågt.)

Fortsättning följer...


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 08-maj-2016 vid 10:35
Topp fem kvinns som gärna får medverka i POTC (PART II);
6. Gemma Arterton (Smells like a flower, stings like a bee. Gemma är badass.)
7. Emily Blunt (Känns passande. Med en fin mix av Disney-fantasy som "Into the Woods" och kvalitetsaction som "Edge of Tomorrow" och "Sicario" i bagaget kunde Blunt mycket väl passa in i POTC.)
8. Helena Bonham Carter (ska Mäster Burton regissera POTC VI så MÅSTE Lady Carter vara med. Hon var ju dessutom med i Verbinskis "The Lone Ranger" så förutom att hon spelat mot Depp flera gånger har hon medverkat i POTCs original-regissörs western-spektakel)
9. Rosario Dawson (Yummy Chocolate Goddess)
10. Sasha Grey (Skulle vara något av det mest vågade i Disney-imperiets historia)

Fortsättning följer...


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 23-maj-2016 vid 19:00
Topp fem skådisar som det vore ett nöje att se i POTC (Part II)
6. Armie Hammer (han verkar ha klarat sig någorlunda oskadd efter den ekonomiska jättefloppen TLR, och han är både charmig och bra på att vara seriös, så välkommen ombord Armie.)
7. Matthew McConaughey (att gå från "Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation" till mästerverk som "Dallas Buyers Club" och suveräna "Mud" är imponerande. Matthew är guld!)
8. Jackie Chan (Hur awesome skulle inte det vara? Tänk bara Shanghai Noon/Nights fast några hundra år tidigare och med övernaturliga inslag. Det är ju POTC!)
9. Idris Elba (damn, den här mannen har pondus med stort P. Tror han skulle kunna bli en imponerande antagonist i en POTC. Mr. Shere Kahn himself!)
10. Jared Leto (Denna Oscarsvinnande snygging har visat upp en imponerande bredd. Han kan praktiskt tagit spela vad han vill i en POTC vad mig anbelangar.)


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 13-juni-2016 vid 15:30
Topp fem regissörer som skall hållas på betryggande avstånd från POTC (Part II)
6. Paul Feig (vilken patetisk liten mangina! Förstöra "Ghost Busters". VIlket feminist-as!)
7. Dennis Dugan (Slå upp klåpare i en ordbok och ni får se en bild på denna förlorare. "Jack and Jill".... Hur fan kunde Al Pacino OCH Johnny Depp ställa upp i det pissmöget!)
8. Jon Favreau ("The Jungle Book" var hans sista chans till upprättelse. YOU'RE OUT!)
9. J.J Abrams (Ännu en mangina, som faktiskt lyckades med konststycket att göra en "Star Wars"-film som fick mig att längta tillbaka till George fucking Lucas! Och muppen fortsätter få hantera MEGA-FRANCHISES!!!!)
10. Alex Proyas (flera lysande filmer i bagaget. Men... "Gods of Egypt".... tror inte det va.) 
"Feminism is cancer"
- Milo Yiannopoulos


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 14-augusti-2016 vid 16:17
Postad av Svenzon Svenzon skrev:

Varför är det galet att tycka att Barbossas karaktär var bättre i film 1-3 än i 4:an?För att han är samma karaktär i OST. Du har ju inte påvisat ett enda exempel på vad som gör Barbossa sämre i fjärde filmen. Däremot har du påvisat flera gånger att du spektakulärt har missförstått fjärde filmen. Av den anledningen kan jag inte göra annat än att råda dig att se om den och försöka hänga med lite bättre.


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 25-augusti-2016 vid 15:09
Postad av Emmaaa Emmaaa skrev:

Håller med dig där, hoppas att de drar tillbaka honom till hans rötter i denna filmen. 


Kan du förklara vad du menar med det? Barbossa var helt klar Barbossa i OST.


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 12-oktober-2016 vid 19:51
Varför har ingen noterat att den första teasern för "Dead Men Tell No Tales" släpptes häromveckan?!
Någon som har sett den? Är den bra? Inga spoilers tack.


Postad av: Agrabah
Postningsdatum: 13-oktober-2016 vid 17:27
Jag har sett den. Den var bra, men det är endast en teaser trailer så de visar inte så mycket.

-------------
Varmt välkommen att besöka min Disney blogg: http://nouw.com/sacredgold" rel="nofollow - http://nouw.com/sacredgold


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 21-november-2016 vid 20:07
Postad av Agrabah Agrabah skrev:

Jag har sett den. Den var bra, men det är endast en teaser trailer så de visar inte så mycket.


Det var ju alldeles fantastiskt informativt. Jag vet att det endast var en "teaser trailer". Jag skrev ju det!


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 22-november-2016 vid 10:32
Sedan när är DMTNT känd som "Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge"????
Var kommer det ifrån?

Världspremiär 24/5-17..... Ganska så precis om ett halvår. Damn... Kommer bli så episkt!


Postad av: Agrabah
Postningsdatum: 22-november-2016 vid 10:47
Det är titeln som Disney i Storbritannien har gett den.

-------------
Varmt välkommen att besöka min Disney blogg: http://nouw.com/sacredgold" rel="nofollow - http://nouw.com/sacredgold


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 11-december-2016 vid 18:25
Postad av Agrabah Agrabah skrev:

Det är titeln som Disney i Storbritannien har gett den.

Vilken lam titel. Vad har britt-mupparna emot "Dead Men Tell No Tales"? Är det för mycket av en "trigger" att ha ordet "dead" med i en titel eller?


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 11-december-2016 vid 18:30
Intressant förresten, "Dead Men Tell No Tales" har premiär bara någon dag efter tioårsjubileumet av "At World's End"s biopremiär! Skönt, då hinner jag fira det innan femte filmen, skulle känts lökigt att se "AWE" efter "DMTNT".


Postad av: Claude Frollo
Postningsdatum: 18-december-2016 vid 14:17
Tycker nog att Javier Bardem är den mest intressanta castingen i denna film. Väldigt kompetent stådespelare som man vet levererar.
Annars känns det spännande att se karaktären Will Turner tillbaka och hur han kommer användas.

-------------
"Silence, you old fool. The hunchback and I have unfinished business to attend to. And this time, you will not interfere." Claude Frollo


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 01-februari-2017 vid 15:42
Postad av Claude Frollo Claude Frollo skrev:

Tycker nog att Javier Bardem är den mest intressanta castingen i denna film. Väldigt kompetent stådespelare som man vet levererar.
Annars känns det spännande att se karaktären Will Turner tillbaka och hur han kommer användas.


Absolut! Hoppade högt av glädje och uppspelthet. Vet ingenting om vad hans karaktär kommer vara för typ men jag håller tummarna för att han a)kommer vara filmens antagonist och b)kommer ha koppling till spanjorerna i förra filmen.

Jag är kluven inför Will Turner. Könns verkligen som att hans historia är avslutad, men om han bara har en liten roll som knyter an naturligt till mytologin om The Flying Dutchman så är jag nöjd.

Men nog är det synd att inte Pintel, Ragetti och Marty the Dwarf återvänder. Hoppas verkligen de gör det till sjätte filmen.

Hur mycket vet du förresten om "Dead Men Tell No Tales"? Jag kan stolt säga att jag vet till och med mindre om den än jag gjorde om "On Stranger Tides" månaderna innan dess premiär.


Postad av: Emmaaa
Postningsdatum: 06-februari-2017 vid 01:24
Första lilla teaser trailern till filmen! 

https://www.youtube.com/watch?v=i3wJjLXjySg

(Jag kunde inte göra länken klickbar, vet inte varför.) 


Jag tror jag måste titta om fjärde filmen för jag minns inte alls hur den slutar. Utom Prästen och sjöjungfrun då (vilket jag skulle vilja få en fortsättning men noooo...) 


-------------
Before a Young Lion became a King.

Before a Beauty Tamed a Beast.

Before Aladdin Unleashed a Genie.

There was A Little Mermaid. Who Dreamed of something more.


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 11-februari-2017 vid 13:58
Postad av Emmaaa Emmaaa skrev:

Första lilla teaser trailern till filmen! 

https://www.youtube.com/watch?v=i3wJjLXjySg

(Jag kunde inte göra länken klickbar, vet inte varför.) 


Jag tror jag måste titta om fjärde filmen för jag minns inte alls hur den slutar. Utom Prästen och sjöjungfrun då (vilket jag skulle vilja få en fortsättning men noooo...) 

Första teasern för "Dead Men Tell No Tales" släpptes för snart ett halvår sedan.

Vad? Har du inte sett "On Stranger Tides" sedan bion eller?
Det skulle iofs förklara hur du kan ha fått Barbossa helt om bakfoten. Du har fortfarande inte förklarat vad du menar skulle varit felet med honom i fjärde filmen.


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 12-februari-2017 vid 13:55
Jag antar att det är för mycket begärt att hoppas på ett licensspel baserat på "Dead Men Tell No Tales".


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 23-februari-2017 vid 23:05
Postad av Emmaaa Emmaaa skrev:Första lilla teaser trailern till filmen! 

https://www.youtube.com/watch?v=i3wJjLXjySg

(Jag kunde inte göra länken klickbar, vet inte varför.) 


Jag tror jag måste titta om fjärde filmen för jag minns inte alls hur den slutar. Utom Prästen och sjöjungfrun då (vilket jag skulle vilja få en fortsättning men noooo...) 
Har du inte sett "On Stranger Tides" sedan 2011???


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 08-mars-2017 vid 12:30
Bryter de trenden och låter bli att översätta undertiteln den här gången? Hm, inte precis estetiskt tänkt isåfall.


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 13-mars-2017 vid 12:37
Nu har affischer för DMTNT börjat sättas upp på biografer. Åhhhhh!


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 21-mars-2017 vid 16:28
Och nu har de börjat köra trailern på bio också! Såg nästan tre sekunder av den när jag var på "Beauty and The Mediocricy" i fredags!
Nu kommer det bli knivigt att undvika spoilers de kommande två månaderna...
Undrar vad filmen kommer handla om.


Postad av: Trubaduren
Postningsdatum: 23-mars-2017 vid 20:22
Utan att veta vad filmen kommer att handla om, så kan jag redan nu konstatera att jag fullkomligt älskar undertiteln! "Dead Men Tell No Tales" är den i särklass mest ikoniska och välkända repliken ur den ursprungliga Disneyland attraktionen. Man skulle kunna argumentera att dessa ord är själva essensen i den berättelse som attraktionen förmedlar - om än medvetet ironisk, då det är just scenerna med döda pirater och övergivna skepp och skattgömmor som utgör de mest intressanta delarna i den övergripande berättelsen. 

Jag är faktiskt förvånad att man inte har använt denna titel tidigare. Å andra sidan var filmerna aldrig menade att ha särskilt mycket gemensamt med attraktionen, annat än till namnet och med diverse mer eller mindre subtila referenser till attraktionen i den ursprungliga filmen. 


-------------
"Blathering blatherskite!"Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 24-mars-2017 vid 16:05
Postad av Trubaduren Trubaduren skrev:


Utan att veta vad filmen kommer att handla om, så kan jag redan nu konstatera att jag fullkomligt älskar undertiteln! "Dead Men Tell No Tales" är den i särklass mest ikoniska och välkända repliken ur den ursprungliga Disneyland attraktionen. Man skulle kunna argumentera att dessa ord är själva essensen i den berättelse som attraktionen förmedlar - om än medvetet ironisk, då det är just scenerna med döda pirater och övergivna skepp och skattgömmor som utgör de mest intressanta delarna i den övergripande berättelsen. 

Jag är faktiskt förvånad att man inte har använt denna titel tidigare. Å andra sidan var filmerna aldrig menade att ha särskilt mycket gemensamt med attraktionen, annat än till namnet och med diverse mer eller mindre subtila referenser till attraktionen i den ursprungliga filmen. Det är en fantastisk undertitel och själva (dubbel)meningen i sig är smått gåshudsframkallande.

Men jag vill påpeka att samtliga filmer, åtminstone i originaltrilogin, har klara referenser till attraktionen.
Den blinkning som kanske har högst in-your-face-faktor är väl när de klippte in repliken "Dead men tell no tales", direkt lyft från åkturen tillsammans med musik och andra bakgrundsljud, när piraterna åker över världens ände i AWE.


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 24-mars-2017 vid 16:10
Men, med det sagt, märkligt om man efter fyra mega-blockbusters helt plötsligt väljer att bryta trenden med att översätta undertiteln till svenska.
Jag ogillar hur inkonsekvent det blir.


Postad av: Trubaduren
Postningsdatum: 25-mars-2017 vid 00:13
Postad av 102dalmatiner 102dalmatiner skrev:

 

Men jag vill påpeka att samtliga filmer, åtminstone i originaltrilogin, har klara referenser till attraktionen.
Den blinkning som kanske har högst in-your-face-faktor är väl när de klippte in repliken "Dead men tell no tales", direkt lyft från åkturen tillsammans med musik och andra bakgrundsljud, när piraterna åker över världens ände i AWE.

Jodå, referenser till attraktionen finns det gott om. Tex i första filmen när man får se Barbossa - som skelett - dricka en flaska vin och den rinner rakt igenom. Men Michael Eisner ville aldrig göra en film baserad på attraktionen med samma namn, pga hur filmen The Country Bears hade floppat. Och Gore Verbinski och Johnny Depps intentioner var hela tiden att göra något helt annat och betydligt mörkare än åkattraktionens relativt oskyldiga narrativ. Det var också en av anledningarna till att Michael Eisner propsade på undertiteln "The Curse of the Black Pearl", trots protester om att det inte var skeppet som var förbannat, utan besättningen. Dels var det ett sätt att distansera sig något från attraktionen, ifall filmen skulle floppa - vilket många var övertygade om - och dels var det just för att lättare kunna omvandla det hela till ett franchise, om filmen mot förmodan skulle bli en succé. 


-------------
"Blathering blatherskite!"Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 27-mars-2017 vid 18:27
Postad av Trubaduren Trubaduren skrev:


Postad av 102dalmatiner 102dalmatiner skrev:

 

Men jag vill påpeka att samtliga filmer, åtminstone i originaltrilogin, har klara referenser till attraktionen.
Den blinkning som kanske har högst in-your-face-faktor är väl när de klippte in repliken "Dead men tell no tales", direkt lyft från åkturen tillsammans med musik och andra bakgrundsljud, när piraterna åker över världens ände i AWE.


Jodå, referenser till attraktionen finns det gott om. Tex i första filmen när man får se Barbossa - som skelett - dricka en flaska vin och den rinner rakt igenom. Men Michael Eisner ville aldrig göra en film baserad på attraktionen med samma namn, pga hur filmen The Country Bears hade floppat. Och Gore Verbinski och Johnny Depps intentioner var hela tiden att göra något helt annat och betydligt mörkare än åkattraktionens relativt oskyldiga narrativ. Det var också en av anledningarna till att Michael Eisner propsade på undertiteln "The Curse of the Black Pearl", trots protester om att det inte var skeppet som var förbannat, utan besättningen. Dels var det ett sätt att distansera sig något från attraktionen, ifall filmen skulle floppa - vilket många var övertygade om - och dels var det just för att lättare kunna omvandla det hela till ett franchise, om filmen mot förmodan skulle bli en succé. 


Eisner må vara en idiot och jubelåsna men även om han i det här fallet handlade av fel anledning så blev det i slutänden rätt. Han ska ha tack för undertiteln då den är himla grann.
Dessutom vet ju ingen utom besättningen själva att The Black Pearl inte är ett förbannat skepp så det känns inte det minsta konstigt.


Postad av: Trubaduren
Postningsdatum: 27-mars-2017 vid 19:41
Postad av 102dalmatiner 102dalmatiner skrev:

 
Dessutom vet ju ingen utom besättningen själva att The Black Pearl inte är ett förbannat skepp så det känns inte det minsta konstigt.

Ja, jag har inget problem med den. Jag hänvisar bara till vad jag har har läst kring produktionen, där tydligen flera av de som var inblandade tyckte att det var en missvisande titel. 


-------------
"Blathering blatherskite!"Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 01-april-2017 vid 14:58
Postad av Trubaduren Trubaduren skrev:


Postad av 102dalmatiner 102dalmatiner skrev:

 
Dessutom vet ju ingen utom besättningen själva att The Black Pearl inte är ett förbannat skepp så det känns inte det minsta konstigt.


Ja, jag har inget problem med den. Jag hänvisar bara till vad jag har har läst kring produktionen, där tydligen flera av de som var inblandade tyckte att det var en missvisande titel. 


Och det har de helt rätt i. Men den funkar.


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 03-april-2017 vid 12:14
Mindre än två månader kvar. Varför är det inte 50 inlägg i veckan i den här tråden!?
Arrgh! Jag minns fornstora dar, när "At World's End" stod inför dörren och förumet surrade som en bikupa.
Helt galet.


Postad av: OliviaBelle
Postningsdatum: 03-april-2017 vid 14:19
Jag kan hoppa på och få diskussionen lite mer levande.

Har det pratats i tråden om titelbytet i vissa länder till POTC: Salazar's Revenge? Väldigt torrt, kommer den heta så i Sverige, nån som vet?

Är annars smått taggad på denna trots att bad guy wants revenge-handlingen känns väldigt uttjatat.


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 11-april-2017 vid 16:26
Postad av OliviaBelle OliviaBelle skrev:

Jag kan hoppa på och få diskussionen lite mer levande.

Har det pratats i tråden om titelbytet i vissa länder till POTC: Salazar's Revenge? Väldigt torrt, kommer den heta så i Sverige, nån som vet?

Är annars smått taggad på denna trots att bad guy wants revenge-handlingen känns väldigt uttjatat.
Jag nämnde det längre upp på sidan och till min stora besvikelse såg jag idag ayt verkar det som att Sverige också får den generiska undertiteln "Salazar's Revenge"... helt idiotiskt! Tillika idiotiskt att bryta en 14 år och fyra filmer lång tradition att översätta undertiteln till svenska.
Tröttsamt inkonsekvent rakt igenom.

Du tycks veta mer om handlingen än vad jag gör. Jag har hittills lyckats hålla mig helt i radioskugga om allt som rör årets hetaste film och tänker låta så förbli tills jag sitter i biofåtöljen om en och en halv månad.


Postad av: OliviaBelle
Postningsdatum: 12-april-2017 vid 18:03
Postad av 102dalmatiner 102dalmatiner skrev:

Postad av OliviaBelle OliviaBelle skrev:

Jag kan hoppa på och få diskussionen lite mer levande.

Har det pratats i tråden om titelbytet i vissa länder till POTC: Salazar's Revenge? Väldigt torrt, kommer den heta så i Sverige, nån som vet?

Är annars smått taggad på denna trots att bad guy wants revenge-handlingen känns väldigt uttjatat.
Jag nämnde det längre upp på sidan och till min stora besvikelse såg jag idag ayt verkar det som att Sverige också får den generiska undertiteln "Salazar's Revenge"... helt idiotiskt! Tillika idiotiskt att bryta en 14 år och fyra filmer lång tradition att översätta undertiteln till svenska.
Tröttsamt inkonsekvent rakt igenom.

Du tycks veta mer om handlingen än vad jag gör. Jag har hittills lyckats hålla mig helt i radioskugga om allt som rör årets hetaste film och tänker låta så förbli tills jag sitter i biofåtöljen om en och en halv månad.


Mäh... så de kan inte ens döpa den till "Salazar's Hämnd"? Undrar vad det är för spån som jobbar åt svenska Disney. Det verkar inte vara särskilt filmintresserade människor iallafall.

Jaha så du har inte kollat några trailers överhuvudtaget eller?


Postad av: Flynn Rider
Postningsdatum: 12-april-2017 vid 19:15
Kan inte fatta att det snart är dags för mer pirat-äventyr! Sex års väntan går mot sitt slut!

Jack Sparrow VS Flynn Rider. Vem vinner?


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 13-april-2017 vid 12:12
Postad av OliviaBelle OliviaBelle skrev:


Postad av 102dalmatiner 102dalmatiner skrev:

Postad av OliviaBelle OliviaBelle skrev:

Jag kan hoppa på och få diskussionen lite mer levande.

Har det pratats i tråden om titelbytet i vissa länder till POTC: Salazar's Revenge? Väldigt torrt, kommer den heta så i Sverige, nån som vet?

Är annars smått taggad på denna trots att bad guy wants revenge-handlingen känns väldigt uttjatat.
Jag nämnde det längre upp på sidan och till min stora besvikelse såg jag idag ayt verkar det som att Sverige också får den generiska undertiteln "Salazar's Revenge"... helt idiotiskt! Tillika idiotiskt att bryta en 14 år och fyra filmer lång tradition att översätta undertiteln till svenska.
Tröttsamt inkonsekvent rakt igenom.

Du tycks veta mer om handlingen än vad jag gör. Jag har hittills lyckats hålla mig helt i radioskugga om allt som rör årets hetaste film och tänker låta så förbli tills jag sitter i biofåtöljen om en och en halv månad.


Mäh... så de kan inte ens döpa den till "Salazar's Hämnd"? Undrar vad det är för spån som jobbar åt svenska Disney. Det verkar inte vara särskilt filmintresserade människor iallafall.

Jaha så du har inte kollat några trailers överhuvudtaget eller?


Verkar inte så.

Nej, det är någonting jag är smått känd för. Jag skyr trailers (för filmer jag vill se) som pesten.
Trailers har en väldigt ful ovana att spoila alla de bästa scenerna/replikerna ur en film och totalt förta effekten när man väl sitter och ska se filmen.

När det kommer till POTC tror jag att "Dead Men Tell No Tales" slår rekorded i hur lite jag vet om filmen månaderna innan.
"On Stranger Tides" visste jag iallfall skulle handla om Ungdomens Källa och Blackbeard.

Jag har råkat se nästan tre sekunder av trailern samt teaser-affischen. Det är allt.


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 13-april-2017 vid 12:15
Postad av Flynn Rider Flynn Rider skrev:

Jack Sparrow VS Flynn Rider. Vem vinner?


Rider är mer atletisk och snabb, men Jack spelar fult och vinner när det ser ut som Rider har övertaget.


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 14-april-2017 vid 16:36
Någon som värmer upp med att se de fyra första filmerna innan premiären?


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 17-april-2017 vid 12:26
Surt att det inte släpps ett tv-spel baserat på filmen.
Jag vill ha mer POTC på konsolen!


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 17-april-2017 vid 17:57
Hoppas verkligen att vi får svaret på frågan alla gått och grunnat på i sex år; Vad hände med Jacks hatt!?


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 17-april-2017 vid 22:49
Hur värmer ni upp inför årets hetaste film?


Postad av: Claude Frollo
Postningsdatum: 17-april-2017 vid 23:58
Kommer nog se igenom alla filmer innan premiären.
Börjar se mer och mer framemot filmen och hoppas verkligen att den blir bra.

-------------
"Silence, you old fool. The hunchback and I have unfinished business to attend to. And this time, you will not interfere." Claude Frollo


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 18-april-2017 vid 09:45
Postad av Claude Frollo Claude Frollo skrev:

Kommer nog se igenom alla filmer innan premiären.
Börjar se mer och mer framemot filmen och hoppas verkligen att den blir bra.


Awesome! Vore ju märkligt om den skulle vara sämre än "On Stranger Tides", som verkligen inte är en dålig film men klart sämst i serien hittills.

Håller du med om att bytet av undertitel samt valet att inte översätta denne är både ologiskt och frustrerande?


Postad av: TecknatNörd
Postningsdatum: 18-april-2017 vid 17:44
Bara jag som typ aldrig sett denna filmen? Är den värd att se?
Finns det svenskdubb såna fall ska man ha den på svenska eller engelska?Skriv ut sida | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.11 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk