Skriv ut sida | Close Window

Håller Disney Animation Studios på att fasas ut?

Utskriven från: Magic Movies
Kategori: Filmer
Forumnamn: Disneyklassikerna
Forum beskrivning: Här diskuteras Disney klassiker från Snövit fram till dagens filmer och kommande.
URL: http://www.magicmovies.se/disneyssion/forum_posts.asp?TID=2147
Utskriftsdatum: 07-juli-2020 vid 20:33
Software Version: Web Wiz Forums 10.11 - http://www.webwizforums.com


Tråd: Håller Disney Animation Studios på att fasas ut?
Postad av: Trubaduren
Ämne: Håller Disney Animation Studios på att fasas ut?
Postningsdatum: 30-april-2018 vid 23:24
Det är ett halvår sedan den senaste animerade långfilmen från Walt Disney Animation Studios - Moana - hade premiär. Nästa film från denna anrika studio beräknas ha premiär i mitten av november, och är en uppföljare - nämligen Wreck-It Ralph 2, eller Ralph Breaks the Internet. Ett år från dess beräknas nästa film släppas, även den en uppföljare. Därefter finns för närvarande inga nya filmer i produktion. 

Så vad innebär detta? Kommer det att presenteras några nya projekt inom kort, eller tyder detta på en radikal omstrukturering av Walt Disney Animation Studios? Kommer man nu enbart att fokusera på att producera uppföljare och andra "säkra" kort där man vet att det redan finns en stor marknad och efterfrågan? Kommer WDAS kanske rent av att börja producera animerade filmer baserade på andra franchises och IP-s som Disney äger, exempelvis Star Wars?

Detta är givetvis bara teorier, men det tycks märkligt att man först lägger ner produktionen av Gigantic och att det för de kommande två åren inte har annonserats några planer för en enda originell film. 

Pixar går dessutom fortsatt starkt och fokuserar även de främst på att producera uppföljare till tidigare kassa-succeer, även om de då och då vågar sig på att skapa något helt nytt - som Coco. Men inom kort kommer förmodligen animationsstudion BlueSky att ingå i Disney-koncernen, har Disney kanske i avsikt att i framtiden använda denna studio för att släppa ifrån sig nytt och oprövat material? Lite som man på 80- och 90-talet "safade" genom att ge ut osäkra kort som Nightmare Before Christmas och Who Framed Roger Rabbit under Touchstone - för att senare implementera båda filmerna under sin Walt Disney-label.  

Teorier och spekulationer som sagt, men det känns tyvärr som att Disney - i takt med att de växer och expanderar - fokuserar mindre och mindre på sitt ursprung och mer på sina senaste ackvisitioner som Marvel, Star Wars och Pixar, samt på senare succéer som Frozen. Risktagandet, kreativiteten och tron på sig själva verkar kraftigt ha dämpats under de senaste åren. 


-------------
"Blathering blatherskite!"
Svar:
Postad av: OliviaBelle
Postningsdatum: 01-maj-2018 vid 21:37
Jag skulle inte oroa mig för mycket. En "Moana"-lik film kommer fortfarande slip between the cracks från och till. De har en tendens att komma lite under näsan på en, även om dom inte gått ut med det än så är jag säker på att dom jobbar på något.

Det deppigaste är ju dock att 2D-animationstraditionen helt gick i graven med "Prinsessan och Grodan".


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 08-maj-2018 vid 20:49
Walts roterande kropp förser just nu hela Ryssland med ström för resterande 10-talet.


Postad av: Trubaduren
Postningsdatum: 08-maj-2018 vid 23:04
Postad av 102dalmatiner 102dalmatiner skrev:

Walts roterande kropp förser just nu hela Ryssland med ström för resterande 10-talet.

Walt hade iofs varit inne ett flertal gånger på att helt lägga ner sin animations-studio. Mot slutet av hans liv vara det andra områden som lockade mer, framförallt temaparkerna och hans vision för Epcot - som så småningom kom att bli en temapark även det, även om det egentligen var menat att det skulle bli en fungerande stad och ett samhälle med sikte mot framtiden.  

Men jag är övertygad om att han skulle må fysiskt illa om han såg vad det hade blivit av hans företag och hans arv. 


-------------
"Blathering blatherskite!"Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 09-maj-2018 vid 06:35
Tänkte framförallt på vad han skulle sagt och känt om just detta beteende, med uppföljare, remakes och själlös CGI. Om "Star Wars" och tröttsamma superhjältar varannan månad.    
Om den äckliga agendan som företaget pushar genom sina produkter. 


Postad av: Änglahund
Postningsdatum: 14-april-2019 vid 20:31
Tror det är rätt solklart att Walten skulle vara mycket upprörd om han kunde se vad som hänt med hans imperium. Rätt äcklit.


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 22-april-2019 vid 21:03
Postad av Änglahund Änglahund skrev:

Tror det är rätt solklart att Walten skulle vara mycket upprörd om han kunde se vad som hänt med hans imperium. Rätt äcklit.


Otvivelaktigt.


Postad av: OliviaBelle
Postningsdatum: 23-april-2019 vid 14:22
Postad av Änglahund Änglahund skrev:

Tror det är rätt solklart att Walten skulle vara mycket upprörd om han kunde se vad som hänt med hans imperium. Rätt äcklit.


Kan du utveckla lite vad du menar som ska hänt? Är genuint nyfiken. Kvaliteten på filmerna? Eller imperiet rent generellt? Han hade nog varit väldigt nöjd med deras ekonomiska framgång, deras kritiska framgång och deras herravälde överlag.

Jag säger inte att han inte har anledning att vara missnöjd men jag undrar varför du tror det?


Postad av: Claire
Postningsdatum: 25-oktober-2019 vid 19:11
För mig känns varumärket Disney helt dött. Vad som en gång förknippades med ren animerad filmmagi känns idag bara så otroligt trött och patetiskt. 
Jag blir lätt deprimerad när jag ser utbudet av idag.Skriv ut sida | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.11 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk